|
Filter.dk

MENU

LEKSIKONForside > Filtre og ventilationsanlæg


Filtre og ventilationsanlæg

Når man skal opbygge et ventilationsanlæg, så er det vigtigt at man tager hensyn til filtre.

Nemt filter skifte
Man skal sørger for at der kan ske filterskifte nemt, og uden at skulle demontere andre ting. Man skal i den forbindelse være opmærksom på at filtre fylder meget.

Forfiltre
Man skal sørger for at sætte forfiltre som tager det værste partikler, så de dyrere finfiltre ikke skal skiftes så ofte.

Decentralt eller centralt
Man skal vurdere om der er behov for decentrale filtre u til de enkelte rum, for at undgå forurening mellem rummene. Det skal man undgå hvis man kan, da det øger driftomkostningerne. Både mandskabstimer og indkøb af filtre.

Vælg rigtig type
Der skal vælges den rigtige type filter til det enkelte anlæg. Der er ingen grund til at ventilere hvis der bruges et filter som ikke filtere got nok.

Samtidig skal man sørge for ikke at vælge et filter der er for godt. Jo bedre et filter er til at filtere partikler, jo større trykfald er der igennem filtret. Det betyder at ventilatoren skal arbejde mere, og de betyde højere driftomkostninger.

Nok tryk i systemet
Man skal sikre sig at ventilatoren i anlægget skal klare det tryktab der er i hele systemet. Det er normelt gennem filterene de helt store tabfald er. Især hvis man bruge HEPA filtre kan det være et problem at få luft helt ud i yderste punkt.

Husk filter skifte
Filtre skal sikftes jævnlig for at sikre at den rigtige luftmængde kan komme igennem anlægget. Jo mere skidt der sidder i filtret, jo mere skal ventolatoren arbejde, og til sidst kan denmåske ikke klare tryktabet i systemet. Derved bruges unødig med strøm til motorerne. Så husk at få filter skifte ind i vedligeholdelsesplanen.

Tilstoppede filtre i emhætter og ventilationsanlæg medfører øget energiforbrug og forurening af indeluften. For at sikre, at filtre i emhætter og ventilationsanlæg blir skiftet når de er tilstoppede, er det en god ide at installere filteralarm og sørge for at filtrene er let tilgængelige og enkle at skifte for brugeren

Du er her: Filtre og ventilationsanlæg - information om filtre

akiespillet aktiespil  
|